Fight the Virus

In de serious game Fight the Virus vind je jezelf terug in een multidisciplinair team dat betrokken is bij de ontwikkeling van een vaccin om een virusuitbraak te voorkomen. Lukt het jou om dit project tot een goed einde te brengen? Werk samen met deskundigen uit verschillende vakgebieden en zorg ervoor dat het vaccin op tijd klaar is! Je speelt de game zelfstandig en online. 

De uitkomsten van de game worden samengevoegd in een groepsrapport. Zo krijgen jij en je teamleden een goed en objectief beeld van jullie team. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn: tweederde van jullie vindt een mensgerichte aanpak belangrijk en stelt daarbij individuele resultaten centraal. Jullie zijn dus echte Lobbyisten! Of, van alle teamleden ben jij de enige die de rol Gids laat zien… zou dat de reden zijn dat juist jij op de pagina van dit team-event bent beland?

Het spannende verhaal in deze game geeft inzicht en maakt leren leuk én effectief. Oja, de game is ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd. Dat doen we samen met slimme mensen van de Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling Arbeids- en Organisatiepsychologie.

The opposite of play is not work, it’s depression. ― Brian Sutton-Smith